1980

Dagenborg Maskin ble etablert av Reidar Dagenborg, 1 desember 1980. Dette ble arbeidsplass til 4 personer.

1981

Første driftsår i 1981.Driften foregikk da i lokalene bak daværende Shell bensinstasjon på Kvaløysletta, med 5 ansatte. Dagenborg Maskin AS begynte sitt salg med Case traktorgravere og Poclain gravemaskiner.

Reidar Dagenborg solgte sin første Case traktorgraver til Idar Sørensen.

1982

Vi fikk forhandleravtale Motordrift AS som var importør av David Brown traktorer. Den første David Brown ble solgt til Jan Tørfoss på Storslett. Motordrift AS varogså importør av New Holland rundballepresser og vi var den første forhandler i Troms som leverte rundballepresse til en kunde på Storsteinnes i 1982.Foret i rundballene hadde vi til analyse ved Holt Forsøksgård, og vi fikk fikk vi særlige gode tilbakemeldinger at forkvaliteten var på topp. Vi var med dette medpå å legge grunnlaget for den senere utvikling med at mesteparten av foret i dag høstes i rundballer.

1984

Case kjøpte opp International Harvester traktorer og dette resulterte i de nye Case International traktorer som ble et god produkt for Dagenborg Maskin AS. Importen av Case IH bleovertatt av Lantmannen Norge der vi også fikk salget at Claas høstemaskiner. Case kjøpte etterhvert Poclain fabrikken i Frankrike, og Case-Poclain ble etablert. Det varte ikke så lenge, før Poclain navnet forsvant, og bare Case var igjen som introduserte 88-serien av både belte og hjulgravere. Samtidig kom også Case med W-serien hjullastere.

1987

Dagenborg startet vi med import og salg av IHI gravere opp til 8 tonn i samarbeid med Maskinimport Norge. IHI ble fort kjent som prisgunstige og driftssikre maskiner. IHI fikk vi levert direkte fra Japan.

1991

På begynnelsen av 90 tallet kjøpte vi og flyttet vi inn i egne lokaler på Skattøra der vi i dag har vårt anlegg som med beliggenhet og størrelse er tilpasset vår drift.

2005

LMB Norge ble til Läntmannen Maskin AS, og gjorde avtale med Valtra traktor og Claas traktor. Case IH traktor flyttet til A-K maskiner.

Dagenborg tok en avgjørelse om å være med Läntmannen videre, og etablerte oss med nytt traktor merke, Valtra. Claas traktor ble introdusert våren 2006 for første gang i Norge.

2010

Den røde Case IH traktor var en viktigdel av vår historie, og etter flere tilbud fra til AK maskiner, bestemte vi oss for å inngå en avtale med AK.I tillegg til å få Case IH tilbake, fikk vi og New Holland traktorer.

Dette var et viktig hendelse for Case IH har vært en av de største byggesteinene i butikken vår.

2010

Høsten 2010 fikk vi og godkjent vår søknad om å selv få importere Case anleggsmaskiner til landsdelen. Dette var en bekreftelse på vår lojalitet til merket og våre case kunde, og vi hadde muligheten til å opprettholde vår posisjon for å fortsatt kunne betjene alle våre Case kunder.

2015

Vi kunne 1 desember 2015 markere 35 år sammenhengende drift som leverandør av traktor og anleggsmaskiner i Nordnorge.

Håkon Dagenborg overtar rattet fra Reidar Dagenborg, som nå har vært daglig leder i 35 år.