CASE hjullaster fra B til G

In Anleggsmaskiner, Case CE, Kundereferanser by dagenborg

Harald Nilssen – CASE hjullaster fra B til G

 Hvor mange kjenner du som har vært med å avgjøre utviklingen av en hjullaster? Kanskje ikke så mange? Dagenborg Maskin kjenner en: Maskinentreprenør Harald Nilssen.

For Harald Nilssen startet det med en CASE traktorgraver i 1984. Harald jobbet da for sin far Murmester Svein Erling Nilssen, og fikk en dag problemer med sin 2WD MF50 i regn og sørpeføre. Harald hentet en demo CASE 580G traktorgraver, og maskinen imponerte både far og sønn. Siden da har det blitt kjøpt mange CASE anleggsmaskiner. Faktisk er 35 CASE maskiner levert Harald gjennom årene fra Dagenborg Maskin.

I år er det 18 år siden Harald etablerte sitt firma som maskinentreprenør. Markedsføring har det vært lite tid til gjennom årene. Men et godt rykte og gode skussmål har skaffet stabile oppdrag gjennom årene. Harald har i dag et godt team med 8 ansatte, og generere en omsetning på 12 mill i året. Hovedaktiviteten på vinteren er snørydding, mens sommeren er ofte fullbooket med VA jobber og gravearbeid. Og når vi legger masse- og maskintransport med 4 lastebiler og 1 maskintrailer, så er folket hos Harald i full produksjon året rundt.

Overlevering CASE 821G hjullaster

Maskineier Harald Nilssen og selger Kjell Hansen

Harald og teamet hans kjenner godt til CASE hjullaster kjenner Harald og teamet hans kjenner best. Harald har selv kjørt både CASE B-, C-, D-, E-, F-serie og nå nettopp fikk han som den første i Norge levert en CASE 821G. I dag har Harald Nilssen 7 CASE hjullaster i maskinparken sin. Hovedårsaken til at det velges CASE igjen og igjen, er enkel: «Vi har aldri hatt driftsstans, eller ikke kunne utført jobben til våre kunder pga maskiner som svikter. Kapasitet og stabilitet er det viktigste hos en hjullaster og derfor velger vi CASE.»

Nettopp på bakgrunn av den lange og inngående erfaringen til CASE hjullastere, ble Harald i 2016 plukket ut som en testkjørere av den nye prototypen av CASE G-serie. Han ble invitert til hjullaster fabrikken i Lecce, Italia og skulle være ett “nåløyet” for det nordiske markedet, og bli med på å forme neste generasjons hjullaster. Til da hadde ingen utenfor fabrikken sett den nye hjullasteren, ikke så mye som et bilde hadde vært på avveie.

Harald  og de få andre ble tatt godt i mot av CASE. De oppdaget fort at ingenting overlatt til tilfeldigheten, alt ble mål, ment og dokumentert. For hvem andre enn maskinoperatørene er det ser muligheter og løsninger til en hjullaster? Spesielt med tanke på den breddegraden de jobber på og hvilke utfordringer det medfører. Førerkomfort sto i høysetet i den ny designet hytten. Alle tilbakemeldinger fra operatørene om funksjon, kapasitet og driftssikkerhet ble nøye registret og rapportert.

CASE G serie er konstruert av brukere! På ordentlig – der CASE faktisk har hørt på brukere. Ikke halvgjort – men hel-gjort.

G-serien ble introdusert for resten av verden i begynnelsen av 2017. Da tok det ikke lang tid før Dagenborg Maskin reiste ned til CASE sitt kundesenteret i Paris med et utvalg av hjullaster kjennere. Harald var selvskreven gjest  og med seg har han gode kollega og «Case-kjenner» Svein Ole Slåttnes, som har jobbet sammen med Harald siden 2002. Svein-Ole er i dag en av de mest erfarne snøbrøyter i Tromsø, og har en lang erfaring med CASE hjullastere.

Harald var naturligvis den første nordmanninn i den nye G-serien, og kunne konstatere at meningene hans fra testkjøringen var blitt hørt. Hjullasteren var akkurat slik som en trivelig arbeidsplass skal være!

Den nye 821G er mest Svein-Ole «sin» maskin, på flere måter. For også Svein-Ole har vært med å utforme en svært viktig funksjonene på den nye G-serien: «brøytespaken». Med 17 brøytesesonger i CASE hjullaster bak seg, så teller meningene til Svein Ole tungt.

Dagenborg Maskin har alltid levert CASE hjullastere med en modifisert 3. funksjon, som er tilpasset betjening av u-plog, nøyaktig slik brukere vil å ha. Betjeningen av ny spake måtte tenkes ut på nytt med den nye G-modellen. Svein Ole var en selvfølge i utformingen av denne spaken. Funksjons styringen ble designet for å optimal funksjon og ergonomi for alle som er ute en krevende brøytenatt. Vi kaller den for «Slåttnes spaken».

Brøytespaken gir enkel betjening av både maskin og brøyteutstyr

G-serien er uten tvil en imponerende maskin. Styrke, kapasitet, funksjonalitet og stabilitet, i tillegge til en prisvinnende førerhytte gjør arbeidsplassen i G-serien svært bra. Det er mange elementer som gjør at G-serien utmerker seg. Detaljer som gjør arbeidshverdagen enklere, er viktige.  F.eks. at innstillingen på mengdereguleringen til hjelpe-hydraulikken er super enkel. Det tar 2 sekund å endre innstillingen for strø-mengde på sand, eller hurtigheten på betjening av klappvingene. Det er så enkelt at en nesten ikke tror det selv!

Svein Ole konkluderer, med sine mange års brøyteerfaring tar han ikke feil: G serien er perfekt!

Case hjullaster blir nøye inspiserer

Harald og SveinOle inspiserer maskinen