Case Rodeo Team Norge 2017

Case Rodeo Finale 2017

In Aktuelt by dagenborg

Fredag 13. oktober reiste vi til Paris for å delta i Finalen Case Rodeo. Årets vinnere Jimmy Fossan Skogeng og Simen Workinn, sammen med våre egen Kjell Hansen skulle prøve å få markere Norge under årets finale.

Den årlige Ville Vesten inspirerte konkurransen for maskinoperatører, samlet nasjonale finalister fra 13 land i en konkurranse som skulle teste sine ferdigheter. En litt uhøytidelig, og morsom, konkurranse for dyktige maskinoperatører fra hele Europa, Midtøsten og Afrika.

Jimmy Fossan Skogeng

Jimmy holder stilen på “The Mechanical Bull”

Fire individuelle forsøk måtte ferdigstilles mot klokken, ved hjelp av en kompakt lastelaster, en beltegraver, minigraver og hjullaster.

Den første utfordringen var «Lawless Loader», med konkurrenter som kjører en TV380-lastelaster langs en definert sti, plukker opp nummererte bokser og lager en pyramide. Boksene måtte deretter returneres til sine opprinnelige steder og lasteren trygt parkerte i garasjen. Denne testen ble vunnet av Tomas Sooky fra Tsjekkia.

For den andre utfordringen måtte operatørene bruke en CX145D SR beltegraver i «Cherokee Crawler»-testen. Med en vekt som var montert fra enden av bommen, måtte operatørene bruke gravemaskinen til å skrive ordet “CASE” på et bord, uten at bordet skulle bevege seg. Danny Walsh fra Storbritannia vant overlegent denne testen.

«Little Bighorn» var den tredje delen av konkurransen. Konkurrenter tok styringen i en CX60C mini gravemaskin, plukket opp golfballer fra en sandkasse og droppet dem i bestemte rør i en forhåndsinnstilt sekvens ved hjelp av bøtte. Tommy Brus Pedersen fra Danmark hadde den raskeste tiden.

Den endelige testen av maskinstyring og operatør allsidighet var «Wild Wheels», med en CASE 621G XT hjullaster. Deltakere måtte kjøre langs en definert sti og tilbake til startstedet mens de hadde fire kuber. Men kubene ble plassert på et brett, på toppen av en bøtte. Denne testen ble også vunnet av dansken Tommy Brus Pedersen.

Case Rodeo Vinner

Bendt Risom, fra Danmark, var den sammenlagte vinner av 2017 International CASE Rodeo-operatørkonkurransen, og vant en tur til Kina for 2, som inkluderer et sightseeingprogram i Shanghai og Yunnan, sammen med et besøk til CASE China. Svenskene gikk av med seieren som Best Team.

Mr Risom sa: “Alle har virkelig likte ånden av konkurranse og vennskap på årets CASE Rodeo, med operatører som kommer fra mange land. De fire oppgavene var tøffe, og det var en stor suksess å vinne i årets konkurranse. Nå gleder jeg meg til å finne ut mer om CASE i Kina. ”

Prisutdelingen ble arrangert på det nærliggende Domaine de Chaalis ridesenter i nærheten av Chantilly. Prisutdelingen ble fulgt av en gallamiddag med levende underholdning, inkludert en imponerende demonstrasjon av dressyr, en equine-disiplin som krever samme presise kontroll og nøyaktighet som Rodeo-konkurransen.

Vi takker Jimmy og Simen for innsatsen for Norge i årets konkurranse, og inviterer tilbake til neste års lokale Case Rodeo!