1980

Dagenborg Maskin ble etablert av Reidar Dagenborg, 1 desember 1980. Lokalisert bak “Shell-stasjonen” på Kvaløya, og var da arbeidsplass til 4 personer.

1981

Første hele driftsår var 1981. Dagenborg Maskin AS begynte sitt salg med Case traktorgravere og Poclain gravemaskiner, samt International traktor for LMB Norge AS.

Reidar Dagenborg solgte sin første Case traktorgraver til Idar Sørensen.

1982

Vi fikk forhandleravtale Motordrift AS som var importør av David Brown traktorer. Den første David Brown ble solgt til Jan Tørfoss på Storslett. Motordrift AS var også importør av New Holland rundballepresser og vi var den første forhandler i Troms som leverte rundballepresse til en kunde på Storsteinnes i 1982. Foret i rundballene hadde vi til analyse ved Holt Forsøksgård, og vi fikk fikk vi særlige gode tilbakemeldinger at forkvaliteten var på topp. Vi var da med å legge grunnlaget for den senere utvikling med at mesteparten av foret i dag høstes i rundballer.

1984

Case kjøpte opp International Harvester traktorer i 1983, og dette resulterte i de nye Case International traktorer. Importen av Case IH ble overtatt av Lantmannen Norge der vi også fikk salget at Claas høstemaskiner. Case kjøpte etterhvert Poclain fabrikken i Frankrike, og Case-Poclain ble etablert. CASE introduserte 88-serien av både belte- og hjulgravere.

1987

Dagenborg startet vi med import og salg av IHI gravere opp til 8 tonn i samarbeid med Maskinimport Norge. IHI ble fort kjent som prisgunstige og driftssikre maskiner. IHI fikk vi levert direkte fra Japan.

21-serie hjullaster ble introdusert av CASE

1991

På begynnelsen av 90 tallet kjøpte vi og flyttet vi inn i egne lokaler på Skattøra der vi i dag har vårt anlegg som med beliggenhet og størrelse er tilpasset vår drift.

2005

LMB Norge ble til Läntmannen Maskin AS, og gjorde avtale med Valtra traktor og Claas traktor. Case IH traktor flyttet til A-K maskiner sammen med sin New Holland.

Dagenborg avgjorde å bli værende med Läntmannen, og etablerte oss med nytt traktor merke: Valtra. Våren 2006 introduserte Lantmannen Claas traktor for første gang i Norge.

2010

Vi innså at den røde Case IH traktor var en viktigdel av vår historie, og vi avgjorde at trakor var viktigere enn importør. Vi takket for samarbeidet med Lantmannen og inngikk samarbeid med AK Maskiner. I tillegg til å få Case IH tilbake, fikk vi og New Holland traktorer.

2010

Endelig! Høsten 2010 fikk vi godkjent vår søknad om å selv få importere Case anleggsmaskiner til landsdelen. Dette var en bekreftelse på vår lojalitet til merket og våre case kunde, og vi hadde muligheten til å opprettholde vår posisjon for å fortsatt kunne betjene alle våre Case kunder.

2015

Vi kunne 1 desember 2015 markere 35 år sammenhengende drift som leverandør av traktor og anleggsmaskiner i Nordnorge.
Håkon Dagenborg overtok rollen som daglig leder etter Reidar Dagenborg, som da hadde satt med rattet i 35 år.