Elektrisk minigraver fra CASE

Case CX15 EV elektrisk minigraver

Da har vi endelig fått første glimt den allere første elektrisk e minigraveren fra CASE. CASE CX15 EV (electric vehicle) er leveringsklar i Europa i 2023.

Da fikk endelig også Case vise frem sitt første tilskudd til den pågående utvikling av elektrifisering av maskiner. Vi synes det er spennende å se det aller første bildet av denne maskinen.

CASE CX15 er en 1,3 tonns minigraver med 16 kW elektrisk motor. Maskinen er utstyrt med justerbare belter som er kun 79 cm på det minste, perfekt til gjennomgang av trange plasser, f.eks gjennom fører. Med denne maskinen kan du kan jobbe veldig tett på oppgavene med en minimal svingradius.

Batteiet er et 21,5 kW Litium-ion batteri. Ladbar med 110V/220V integrert lader, eller med en ekstern hurtiglader som lader maskinen raskt, typisk innen 90 minutter. Avhengig av ulike jobber, så vil uansett CASE CX15EV inneholde nok strøm, til å jobbe en normal 8-timers arbeidsdag.

Med redusert utslipp, redusert støy og lave drivstoff- og vedlikeholdskostander – så vil den nye CASE CX15EV være et sterkt, effektivt og bærekraftig tillegg til den vanlige minigraver-serien.

Denne maskinen er en naturlig utvikling i CASE sin elektrifiserings utvikling – og CASE har et mål om å kunne komplementere elektriske maskiner i tillegg til dieselmaskiner, for å ha tilbud til alle typer maskinbehov.

Se CASE sin egen melding om elektrisk minigraver >>

Interessert i en «vanlig» mingraver. Her er oversikt over alle minigraverer som leveres fra CASE i dag.