Om oss

Hvem er Dagenborg maskin? Vi har vært en leverandør og partner for nordnorske maskinentusiaster siden 1981.

Dagenborg Maskin har lokaler på Skattøra på Tromsøya, hvor vi har holdt hus siden 1992. Anlegget består av butikk, salgslokale og 300 kvm verksted.

Det er i dag 9 ansatte på butikk, verksted, salg og administrasjon. Vi er ikke så mange, men vi tar det igjen i engasjement. Folka på Dagenborg har et mål for øye når vi klokker inn på jobb om morningen, og det er å hjelpe maskineiere og andre maskinentusiaster med å holde sitt arbeid i gang.

Dagenborg har i et stort produktutvalg av anleggsmaskiner, redskap og utstyr, alt nøye utvalgt etter årevis med erfaring som leverandør til nord-norske kunder. Og selvfølgelig betjener vi hele ettermarkedet til det vi har levert, med service og deler. I tillegg tillbyr vi et stort utvalg av av slitestål, olje og rekvisita fra en rekke anerkjente produsenter.

Gjennom alle år har det naturligvis vært en del endring av merker og produkter. Vi har solgt og levert både Case IH, Valtra, Claas og New Holland traktor og IHI, Kubota og Case anleggsmaskiner. Vi har levert Case sammenhengende i hele Nord-Norge siden 1981, og er i dag den forhandler av CASE anleggsmaskiner som har vart lengst.

Nå vet du mer om oss. Så hvorfor velge oss til din leverandør?

  • Vi er nordnorsk og holder oss her. Vi har ingen eiere eller «sjefer» i sør, som tar avgjørelser for oss. Her blir små og store utfordringer diskutert, i nordnorsk gemytt, og avgjørelsene kommer nært.
  • Vi kjenner landsdelen, og er svært stolte av å kunne betjene folk her i nord – som vi mener, helt subjektivt, er de beste folka i verden.
  • Lokal og lojal er verdier som vektlegges tungt på Skattørvegen 60.
  • Vi har en ukuelig lojalitet overfor våre kunder, men også for våre produkter
  • Fokus på kunden og en høy servicegrad er nettopp det som gir oss vår plass i denne hardt konkurranseutsatte bransjen.
  • Vi liker å tenkte på oss selv som en «butikk med moral» Vi vil gjøre ting ordentlig!
  • Vi har nok en noe «gammeldags» måte å tenke på – men den passer oss. Forretningsetikk og respekt av andre både konkurrenter og samarbeidspartnere fjern og nær har vært viktig for oss gjennom alle år – Det har Reidar lært oss!

Historien om Dagenborg Maskin - gjennom årene siden oppstart.

Oppstart i 1980

1980

Dagenborg Maskin ble etablert av Reidar Dagenborg, 1 desember 1980. Lokalisert bak «Shell-stasjonen» på Kvaløya, og var da arbeidsplass til 4 personer.

1981

Første hele driftsår var 1981. Dagenborg Maskin AS begynte sitt salg med Case traktorgravere og Poclain gravemaskiner, samt International traktor for LMB Norge AS.
Reidar Dagenborg solgte sin første Case traktorgraver til Idar Sørensen.

1982

Forhandler for Motordrift AS som var importør av David Brown traktorer. Motordrift AS var også importør av New Holland rundballepresser og vi var den første forhandler i Troms som leverte rundballepresse til en kunde på Storsteinnes. Foret i rundballene hadde vi til analyse ved Holt Forsøksgård, og fikk vi særlige gode tilbakemeldinger på forkvaliteten. Vi var da med å legge grunnlaget for den senere utvikling med at foret høstes i rundballer.

historikk_1984

1984

Case kjøpte opp International Harvester traktorer i 1983, og dette resulterte i de nye Case International traktorer. Importen av Case IH ble overtatt av Lantmannen Norge der vi også fikk salget at Claas høstemaskiner. Case kjøpte etterhvert Poclain fabrikken i Frankrike, og Case-Poclain ble etablert. CASE introduserte 88-serien av både belte- og hjulgravere.

historikk_oppstart med IHI minigraverer fra Japan

1987

Dagenborg startet vi med import og salg av IHI gravere opp til 8 tonn i samarbeid med Maskinimport Norge. IHI ble fort kjent som prisgunstige og driftssikre maskiner. IHI fikk vi levert direkte fra Japan.
21-serie hjullaster ble introdusert av CASE.

Nytt bygg på Skattørvegen

1991

På begynnelsen av 90 tallet kjøpte vi og flyttet vi inn i egne lokaler på Skattøra der vi i dag har vårt anlegg som med beliggenhet og størrelse er tilpasset vår drift.

Vi fikk Valtra traktor og Claas traktor i 2005

2005

LMB Norge ble til Läntmannen Maskin AS, og gjorde avtale med Valtra traktor og Claas traktor. Case IH traktor flyttet til A-K maskiner sammen med sin New Holland.
Dagenborg avgjorde å bli værende med Läntmannen, og etablerte oss med nytt traktor merke: Valtra. Våren 2006 introduserte også Lantmannen Claas traktor for første gang i Norge.

2010 ble vi forhandler for AK maskiner

2010

Etter 5 år med Valtra og Claas,innså viat den røde Case IH traktor var en viktig del av vår drift og kundebase, og vi avgjorde at trakor var viktigere enn importør.
Vi takket for samarbeidet med Lantmannen og inngikk samarbeid med AK Maskiner. I tillegg til å få Case IH tilbake, fikk vi og New Holland traktorer.

Lokalene på Skattøravegen 60

2010

Endelig! Høsten 2010 fikk vi godkjent vår søknad om å selv få importere Case anleggsmaskiner til landsdelen. Dette var en bekreftelse på vår lojalitet til merket og våre case kunde, og vi hadde muligheten til å opprettholde vår posisjon for å fortsatt kunne betjene alle våre Case kunder.

2015

Vi kunne 1 desember 2015 markere 35 år sammenhengende drift som leverandør av traktor og anleggsmaskiner i Nordnorge.
Håkon Dagenborg overtok rollen som daglig leder etter Reidar Dagenborg, som da hadde satt med rattet i 35 år.