Full fokus på Case anleggsmaskiner

Slutt på ny traktor salg
Etter 30 år med traktor tar vi et valg, og tar med oss CASE anleggsmaskin videre, mens CASE IH finner nye veier.

Avslutter salg av nye traktorer hos Dagenborg Maskin AS

Fra 01.september avsluttes vår avtale med A-K Maskiner, og med det ender vårt kapittel som traktorforhandler i Tromsø.

Dagenborg Maskin har siden 2010 vært forhandler for A-K Maskiner i 6 kommuner i Troms: Tromsø, Karlsøy, Lyngen, Storfjord, Kåfjord og Skjervøy.

Den nye A-K forhandleren for dette distriktet blir nå Traasdahl. De skal overta salg og ettermarkedet for traktormerkene Case IH og New Holland, samt hele redskapssortimentet til A-K maskiner.

Forøvrig er det A-K Bardu, Mathisen Landbruk i Alta, NOA Maskin på Sortland og AK Leknes som er de andre kontaktpunkter for Case IH traktor og New Holland traktor i Troms og Finnmark.

Selv om denne endringen kan komme noe brått på for mange, er det for oss en naturlig tilpasning i markedet. Som mange i vår bransje vet, er traktormarkedet blitt sterkt redusert de seinere årene. Markedsgrunnlaget er lite, og kombinert med en rivende produktutvikling som krever mer spisskompetanse, samt dårlig tilgang på gode landbruksmekaniker gjør at det ikke lengre er forsvarlig for oss å levere nye traktorer.

Dagenborg Maskin ønsker å fortsette, og øke vårt fokus på CASE anleggsmaskiner, som har hatt en god vekst i Nord-Norge de seinere årene. Med CASE anleggsmaskiner har vi en direkte avtale med produsent, og kan selv legge løpet for salg og den oppfølging som vi mener er best for kundene. 

Vi har full forståelse for at nok en endring i forhandlernettet til Case IH og New Holland kan bli krevende. Så i en overgangsfase vil vi selvfølgelig strekke oss langt for å hjelpe og støtte våre kunder, så lenge vi har mulighet til det. Målet vårt har vært, og vil fremdeles være å kunne gi best mulig service til alle våre kunder. A-K er naturligvis ivrig i å la sin nye forhandler posisjonere seg for å ta Case IH og New Holland videre, så overgang til ny forhandler er klart allerede i dag. 

Hvis du lurer på noe i denne forbindelsen, så ta endelig kontakt med oss for en prat. Ikke brenn inne med spørsmål eller meninger, ring oss heller for en prat om dine traktorer eller maskiner.

Vi takker for oss, og ønsker «våre traktorer» lykke til videre!