CASE 321F er god fangst for fiskeindustrien

321F kompakt hjullaster på fiskebruk

321F komapkt hjullaster levert til fiskebruk på Husøy

På Husøy i Troms ble det levert en av våre første CASE 321F kompaktlastere til Senjen Invest. Der er et aktivt og travelt fiskemottak, som produserer for et internationalt marked.

CASE 321F ble lansert i 2016 og var en ypperlig bæremaskin. Daglig leder Rolf Bjørnar Tøllefsen var tydelig i beskrivelsen av hva de trengte, og det var en maskin som kunne brukes til flere og ulike arbeidsoppgaver, med spesialtilpasset utstyr. Må hente fiskebaljer fra båtene, flytte kjapt på utstyr, og brukes mellom fiskemjælene for både henting og tømming. Spesielt dette med å kunne tømme rundt en fiskekasse, var et viktig poeng.

Fart var også viktig. Lossing av båter må skje fort, det er ofte hektisk og ingen tid å miste. Med bruk av multifaster på alle redskap er tiden mellom bytting av redskap minimert, og produktsjonstiden holder seg optimal.

Det var viktig at maskinen var kompakt nok til å kunne flytte seg mellom og rundt plasser med begrenset plass. Spesielt rundt fiskemjælene er det ikke så stor plass. Og selvfølgelig – skulle maskinen også kunne brukes til snørydding på vinteren.

Vi arbeidet sammen for å finne en løsning på 360 graders roterende pallegaffel, for å kunne tømme fiskekasser. Normalt er det kun truck som har ferdige løsninger på roterende pallegafler. Men sammen med flere kloke hoder kom vi i mål med dette.

Nå er det mange år siden leveransen, men når vi sjekker innom denne maskinen så er alt oppe å går – og betjener de behovene som var, og flere er kommet til. I samtale med daglig leder Tøllefsen, er konklusjonen at «Vi bruker CASE 321F til alt. Men enn hva vi trodde. Fra transport, til løft – vi bruker den til og med mellom fiskegjeldene i tørfisk produksjonen vår. Det er viktig at maskinen er stabil, for det er ikke alltid en selvfølge med kjapp utrykking til Husøya.»